czwartek, 20 kwietnia 2017

Zapiekanka z kaszy jaglanej i szpinaku.

No ten przepis musi się Wam spodobać! Mój mąż go uwielbia 😍
Dla mnie jest to genialne rozwiązanie, bo robi się ją szybko, jest pyszna i można ja jeść przez 2-3 dni ❤️
Nie ma co dużo gadać, trzeba robić!




SKŁADNIKI:
- 1 szklanka suchej kaszy jaglanej,
- 2 szklanki bulionu warzywnego,
- 2 opakowania mrożonego szpinaku rozdrobnionego,
- 2 ząbki czosnku,
- pół puszki mleczka kokosowego,
- sól i pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
Kaszę płuczemy bardzo dokładnie i gotujemy w bulionie warzywnym ( jeśli lubisz na ostro to dodaj 1/2 łyżeczki kurkumy i 1/2 curry) przez 20 minut. W tym czasie łamiemy szpinak na mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka na mały ogień. Po rozpuszczeniu dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Smażymy przez około 4 minuty. Następnie do szpinaku dodajemy mleczko kokosowe i dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Po ugotowaniu kaszę przekładamy do wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia blaszki (u mnie keksówka). Na kaszy rozprowadzamy szpinak. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.


Teraz można się tylko zajadać ❤️



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz