poniedziałek, 13 marca 2017

Brownie z czerwonej fasoli bez jajek!

Bez glutenu, bez jajek, bez nabiału, bez cukru, bez kakao (opcjonalnie).


Poniedziałki, wiadomo, jest ciężko wrócić do normalnego trybu 😄
Nie martwcie się! Mamy legalne słodycze na pocieszenie 😄

🍰🍰🍰

Dzisiaj podam Wam przepis na ciężkie dni!



Brownie z czerwonej fasoli

SKŁADNIKI:
- puszka czerwonej fasoli,
- 2 banany
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego + 4 łyżki przegotowanej wody, (lub 2 jajka)
- 2 łyżki  skrobi ziemniaczanej,
- 1 łyżka oleju rzepakowego,
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
- 3 łyżki ksylitolu,
- 4 łyżki karobu lub kakao.

PRZYGOTOWANIE:

Fasolę płuczemy. Siemię lniane wsypujemy do szklanki i dodajemy 4 łyżki stołowe gorącej wody, dokładnie mieszamy. Po ostygnięciu siemienia wszystkie składniki wrzucamy do naczynia lub miski i dokładnie blendujemy, do uzyskania gładkiej masy. Przekładamy masę do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut.

1 komentarz: