środa, 22 lutego 2017

Brownie z kaszy jaglanej

Uwielbiam zdrowe słodycze! i na dodatek jestem zakochana w kaszy jaglanej :) 
Można z niej zrobić prawie wszystko :)
Tym razem znalazłam świetny przepis na brownie z kaszy jaglanej.
Sprawdźcie:





SKŁADNIKI: (forma 23x23cm)

- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 1 bardzo dojrzały banan
- 1/2 szklanki daktyli
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 6 łyżek karobu (lub kakao)
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2-3 garście migdałów lub orzechów laskowych
- szczypta cynamonu
- szczypta soli



PRZYGOTOWANIE:

Kaszę dokładnie opłukujemy, wrzucamy do garnka, zalewamy dwiema szklankami wody. Dodajemy również daktyle, gotujemy 20 minut pod przykryciem. Do przygotowanej kaszy dodajemy resztę składników (oprócz mąki kokosowej) i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę kokosową i blendujemy jeszcze raz. Przygotowaną masę przelewamy do formy na ciasto (wyłożonej papierem do pieczenia) i wsadzamy do piekarnika. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 25 minut.

Potem tylko studzimy i zajadamy się!!!  Ciasto przechowujemy w lodówce <3







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz