piątek, 1 września 2017

Roladki z indyka nadziewane musem ze szpinaku i suszonymi pomidorami.

Wiem, wiem... dawno mnie nie było ☺️☺️☺️ 

Przepraszam! Jednak obowiązki mnie pochłonęły totalnie!
Dzisiaj chciałam się z Wami podzielić super przepisem na zdrowy i smaczny obiad. Jeśli lubicie indyka i suszone pomidory to odnajdziecie ten smak 😉





SKŁADNIKI:

- 500 g filetu z indyka,
- 200 g szpinaku baby,
- pęczek natki pietruszki,
- 7 szt. Suszonych pomidorów,
- oliwa z oliwek, 3 łyżki,
- ząbek czosnku.

PRZYGOTOWANIE:

Szpinak, natkę pietruszki, obrany czosnek oraz oliwę blendujemy. Mięso kroimy na podłużne kawałki i rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Rozsmarowujemy na każdym kawałku zielony mus a do środka wkładamy suszonego pomidora. Mięso zwijamy w rulonik i wbijamy wykałaczki. Pieczemy w piekarniku około 20 minut, termoobieg 180 stopni. 
Podawać z kaszą pęczak lub jaglaną i ulubioną surówką.

Smakówka!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz