Wiem, wiem... dawno mnie nie było ☺️☺️☺️
Przepraszam! Jednak obowiązki mnie pochłonęły totalnie!
Dzisiaj chciałam się z Wami podzielić super przepisem na zdrowy i smaczny obiad. Jeśli lubicie indyka i suszone pomidory to odnajdziecie ten smak 😉
SKŁADNIKI:
- 500 g filetu z indyka,
- 200 g szpinaku baby,
- pęczek natki pietruszki,
- 7 szt. Suszonych pomidorów,
- oliwa z oliwek, 3 łyżki,
- ząbek czosnku.
PRZYGOTOWANIE:
Szpinak, natkę pietruszki, obrany czosnek oraz oliwę blendujemy. Mięso kroimy na podłużne kawałki i rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Rozsmarowujemy na każdym kawałku zielony mus a do środka wkładamy suszonego pomidora. Mięso zwijamy w rulonik i wbijamy wykałaczki. Pieczemy w piekarniku około 20 minut, termoobieg 180 stopni.
Podawać z kaszą pęczak lub jaglaną i ulubioną surówką.
Smakówka!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz