wtorek, 21 listopada 2017

Błyskawiczne ciastka jaglane! Wegańskie i bez cukru!

Każdy ma chwile słabości i ochotę na coś słodkiego 😊
Często tez nasze dzieci wiszą nam na nogawce i krzyczą „mamo! Ja chce ciastko!” 😂

I dobrze i niech mają! Oto mój sposób na ciastkowe zachcianki!
Bez mleka, bez jaj, bez cukru, bez glutenu!





SKŁADNIKI:

- 2 dojrzałe banany,
- 2 szklanki kaszy jaglanej ekspandowanej.

PRZYGOTOWANIE:

Banany gnieciemy widelcem i dodajemy jagły. Dokładnie mieszamy. Piekarnik nastawiamy na 170 stopni i termoobieg. Z masy formujemy ciastka wielkości orzecha włoskiego. Układamy wszystko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 13 minut do zrumienienia. 

Błysk i już ❤️

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz