niedziela, 25 czerwca 2017

Jak ugotować zielony groszek?

Zielony groszek! To jest mega przysmak ❤❤

Ugotowanie zajmuje kilka minut, a można go dodawać wszędzie! Do obiadów, sałatek, robić kremy do kanapek!

Zielony groszek, jak każde warzywo zawiera dużo witamin i minerałów. W 100 gramach zielonego groszku znajduje się 81 kalorii, czyli można jeść do woli! Możemy w nim znaleźć witaminy A, C, E, K, B1, B2, B3, B6 i kwas foliowy. Do tego zielony groszek przekaże nam minerały takie jak wapń, magnez, fosfor, żelazo, sód, błonnik pokarmowy czy potas.

Jak go ugotować?

- 1 litr wody,
- 500 g zielonego groszku (może być mrożony),
- szczypta soli.

PRZYGOTOWANIE:

Wodę zagotować, dodać sól. Wsypać groszek i gotować około 4 minuty.

Teraz można go dodać do sałatek, zrobić krem do kanapek itd.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz